Zaanse Schans
Ervaar het echte oer-Hollandse gevoel op de Zaanse Schans. Van molens tot oude ambachten en prachtige groene houten huizen, op de Zaanse Schans ziet u het allemaal.

Musea: Zaans Museum & Verkade Paviljoen; Museumwinkel Albert Heijn, Museum van het Nederlandse Uurwerk en het Bakkerijmuseum.
 
U kent de Zaanse Schans wel van buiten; de groene houten huisjes en de molens.

Hoe leefden de inwoners van deze oer-Hollandse Zaanstreek vroeger? Hun koopmansgeest was alom bekend.  In het Zaans Museum komen de kinderen alles te weten over dit wereldberoemde stukje Nederland. Bezoek ook het Czaar Peterhuisje. Dit is één van de oudste houten huisjes van Nederland (gebouwd in 1632). In het huisje zijn allerlei attributen, curiosa en meubeltjes uit de zestiende en zeventiende eeuw te zien.

Voor kinderen is er heel veel te doen in het ZAANS MUSEUM: biscuitjes versieren, koekfabriekjes bouwen, theaterworkshops, Russische Matroesjka's beschilderen...In het laboratorium van het VERKADE PAVILJOEN zijn er reuk- en smaakproefjes en kunnen kinderen hun eigen wikkel voor een chocoladereep ontwerpen. Daarna mogen ze deze met een ‘wikkelmachine’ om een echte chocoladereep wikkelen.

In het Museum van het Nederlands Uurwerk (MNU) wordt alles geleerd over de geschiedenis van het Nederlandse uurwerk.
Altijd al eens de eerste Albert Heijn supermarkt willen zien? Breng dan een bezoek aan de Albert Heijn Museumwinkel. In deze kruidenierszaak is de oorspronkelijke inrichting en inventaris van de AH winkel uit 1887.

Voor kinderen valt er op de Schans meer dan genoeg te beleven. Zo kunnen ze pannenkoeken eten, snoepen in het bakkerswinkeltje of oude ambachten zoals tin gieten, klompen- en kaasmaken bekijken. Of maak bijvoorbeeld eens een boottocht over de Zaan, bekijk de werkende molens van binnen, speel de kinderspelen op het Schipperplein of bewonder de Zaanse klokken.

Zaanse Schans leent zich goed voor een schoolreisje. 
 
Wilt u een Touringcar Bus Huren met Chauffeur? Dat kan!
"Wij bieden uitstekende service en een ruime keuze in TOURINGCARS, voor kleine en grote groepen, DUBBELDEKKERS, VIP VERVOER, MINIBUS en ROLSTOELVERVOER."
bus huren

SERVICE

Tips voor busreizen
Veelgestelde vragen
Reisinformatie
Gevonden voorwerpen
Algemene voorwaarden
Disclaimer & Privacy

BAKKER TRAVEL

Vacatures
Historie
Wagenpark
Kwaliteit en Duurzaamheid

CONTACT

Contactgegevens
Op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan hier in
voor onze nieuwsbrief.
Wilt u ons volgen?
kiwaknv