Scheepvaart museum
Het Scheepvaartmuseum is een pakhuis vol verhalen. Leerlingen maken op een spannende manier kennis met de Nederlandse maritieme geschiedenis en ontdekken hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft gevormd. Het Scheepvaartmuseum gaat over toen en over nu.

Het Scheepvaartmuseum heeft rondleidingen voor alle leeftijden.
 
Grand Tour
Een Grand Tour leidt u langs de thematentoonstellingen, de objecttentoonstellingen en de mooiste stukken van het museum.

Topstukken
Hoor de verhalen achter de mooiste objecten van Het Scheepvaartmuseum in een rondgang langs verschillende tentoonstellingen.

VOC-schip Amsterdam
Kom aan boord van het VOC-schipAmsterdam! Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten in de Gouden Eeuw. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?

Het verhaal van de walvis
Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? Door deze fascinerende expositie over de walvisvaart kijkt u zeker met andere ogen naar dit slimme zoogdier.

Zie je in de Gouden Eeuw

Mensen uit de Gouden Eeuw vertellen hun verhaal, zoals een visser, een kaartenmaker en de vrouw van een kapitein. Het is een tijd van macht en rijkdom, maar ook van uitbuiting en slavernij. En één ding is zeker: zonder de zee en de scheepvaart had Nederland geen Gouden Eeuw gekend.

Haven 24/7
De haven van Amsterdam is de nummer 4 van Europa en verbindt ons met de rest van de wereld. Aan de hand van een 20 meter lange maquette ontdekt u hoe de haven werkt en wie er werken. Dankzij deze virtuele tour boven het havengebied en komt u erachter hoeveel we zelf dagelijks met de haven te maken hebben.

De schilderijen
Hoe leg je een belangrijke gebeurtenis zoals een zeeslag vast? Vanaf de 17e eeuw wisten schilders daar wel raad mee. Met verf en penseel schilderden ze schepen, zeeën en havens. Deze expositie dompelt u onder in vier eeuwen zeeschilderkunst.

Het gebouw
In een rondleiding door het gebouw en langs enkele objecttentoonstellingen hoor je alles over het prachtige Gouden Eeuw-gebouw waarin Het Scheepvaartmuseum is gevestigd. Hoe werd het gebouw vroeger gebruikt? Wat is er door de eeuwen heen gebeurd? Hoe is de restauratie aangepakt?

Stap aan boord van De Zeereis, reis door de tijd bij de kindertentoonstelling Zie je in de Gouden Eeuw en luister naar Het verhaal van de walvis. Schip ahoy!
 
Wilt u een Touringcar Bus Huren met Chauffeur? Dat kan!
"Wij bieden uitstekende service en een ruime keuze in TOURINGCARS, voor kleine en grote groepen, DUBBELDEKKERS, VIP VERVOER, MINIBUS en ROLSTOELVERVOER."
bus huren

SERVICE

Tips voor busreizen
Veelgestelde vragen
Reisinformatie
Gevonden voorwerpen
Algemene voorwaarden
Disclaimer & Privacy

BAKKER TRAVEL

Vacatures
Historie
Wagenpark
Kwaliteit en Duurzaamheid

CONTACT

Contactgegevens
Op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan hier in
voor onze nieuwsbrief.
Wilt u ons volgen?
kiwaknv