De Hoep Johanna's hof
Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is hét vertrekpunt voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat, een van de mooiste plekken van Noord-Holland. U komt er alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. De Hoep organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies, ook speciaal voor kinderen. 
 
De hoep helpt bij het uitstippelen van een mooie route langs bijzondere plekjes in de duinen, zoals de vogelkijkhut en de waterbel.
​In de speciaal aangelegde Hoeptuin ziet u hoe het duinlandschap is ontstaan, met zijn bijzondere diersoorten en unieke bomen- en plantengroei. Bezoek de vlindertuin, vogelobservatiewand en nog veel meer.
Ontdek hoe PWN ervoor zorgt dat er elke dag weer schoon en lekker drinkwater uit de kraan komt en leer hoe PWN met verstuiving, begrazing en vernatting het duin beheert.
Alles wordt interactief uitgelegd met onder andere filmpjes, voeldieren en het ‘vondstenkabinet’.

​Breng ook een bezoek aan het 'waterzuiveringseiland', waarin ze laten zien hoe ons drinkwater wordt gezuiverd. Ook is er een tijdelijke tentoonstelling, met elk kwartaal weer een ander thema, een bibliotheek en kinderhoek.

Huttenbos
Na afloop kunnen de kinderen nog even lekker klimmen en klauteren in het huttenbos van Castricum. Vlak gelegen bij het Johanna's hof naast het fietspad.

De tuin van kapitein rommel
Dit is niet zo maar een Tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Een tuin die elk seizoen wat anders te bieden heeft. Een traditie zijn inmiddels de educatie voor basisscholen, het pompoenenconcert en de kerstmarkt.  In het najaar zijn er activiteiten voor met name jonge kinderen. De Tuin van Kapitein Rommel ligt in het centrum van Castricum, schuin tegenover het NS-station en is geopend op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

Kabouterspeurtocht
Wist je dat in de bossen kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want buiten kom je hun sporen overal tegen. Kleine voetafdrukken in het zand, geplet gras van een middagdutje. Je ontdekt het op de kabouterpaden. Echt waar!

 
 
Wilt u een Touringcar Bus Huren met Chauffeur? Dat kan!
"Wij bieden uitstekende service en een ruime keuze in TOURINGCARS, voor kleine en grote groepen, DUBBELDEKKERS, VIP VERVOER, MINIBUS en ROLSTOELVERVOER."
bus huren

SERVICE

Tips voor busreizen
Veelgestelde vragen
Reisinformatie
Gevonden voorwerpen
Algemene voorwaarden
Disclaimer & Privacy

BAKKER TRAVEL

Vacatures
Historie
Wagenpark
Kwaliteit en Duurzaamheid

CONTACT

Contactgegevens
Op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan hier in
voor onze nieuwsbrief.
Wilt u ons volgen?
kiwaknv