De Spelerij

De Spelerij - Ontdekkend spelen

De Spelerij is de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland. Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. De hele dag kun je hier klauteren, roetsjen, rennen en ravotten op en om de toestellen. Daar krijg je natuurlijk honger van. Geen punt: bij De Spelerij bak je je eigen broodjes!


De kunstenaar die al die vreemde, wonderlijke en van gerecyclede materialen gemaakte creaties heeft ontworpen is Jos Spanbroek. Hij creëerde een plek waar je, tussen allerlei gekke speelbeelden je fantasie de vrije loop kunt laten. Al sinds 1984 verwonderen bezoekers zich over zijn wonderwereld.

 

Schoolreis bij De Spelerij
Bij aankomst wordt u door ons ontvangen. Wij vertellen enkele dingen, die voor de kinderen belangrijk zijn om te weten. Dan krijgt uw groep een eigen garderobeplek en kan het spelen en ontdekken voor de kinderen beginnen. Met de begeleiders nemen we vervolgens het programma door en hoort u van ons de aanvangstijden van de activiteiten.

Het dagprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Alle kinderen spelen in De Spelerij
- Alle kinderen lunchen met zelfgebakken broodjes incl. een beker limonade
- Kinderen van groep 1 t/m 4 krijgen een voorstelling in het theater
- Kinderen van groep 5 werken in de maanden april t/m juli in De Uitvinderij. In de maanden augustus     en september gaat groep 5  naar het theater
- Kinderen van groep 6 t/m 8 werken in De Uitvinderij waarbij de kinderen van groep 7 & 8 gaan metaal     bewerken en puntlassen. In de maanden augustus en september werkt alleen groep 8 met metaal.

Begeleiding

De kinderen kunnen zelfstandig en veilig spelen.

We verwachten wel dat de begeleiders een oogje in het zeil houden. Een helpende hand in de Uitvinderij en bij het stokbrood bakken is welkom.

 

De Uitvinderij- Ontdekkend spelen
Midden in De Spelerij staat het grootste technieklokaal van Nederland De Uitvinderij. In dit lokaal kunnen leerlingen tijdens de schoolreis aan het werk met verschillende materialen en apparaten. Bijna alle jongens en meisjes vinden het geweldig om zélf wat te maken. Of het nu een prachtig verfspetterschilderij is, een luchtballon van metaal (ja, die bestaan) of een piratenboot van piepschuim. Iets maken dat je zelf bedacht hebt, dat je zelf hebt gepuntlast, gestanst of gezaagd. Dat is toch superstoer? In De Uitvinderij ontdek je dat ook jij een kunstenaar bent.

 
Wilt u een Touringcar Bus Huren met Chauffeur? Dat kan!
"Wij bieden uitstekende service en een ruime keuze in TOURINGCARS, voor kleine en grote groepen, DUBBELDEKKERS, VIP VERVOER, MINIBUS en ROLSTOELVERVOER."
bus huren

SERVICE

Tips voor busreizen
Veelgestelde vragen
Reisinformatie
Gevonden voorwerpen
Algemene voorwaarden
Disclaimer & Privacy

BAKKER TRAVEL

Vacatures
Wagenpark
Bakker Travel in de Media
Historie
Kwaliteit en Duurzaamheid

CONTACT

Contactgegevens
Op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan hier in
voor onze nieuwsbrief.
Wilt u ons volgen?
kiwaknv