Volendam / Marken
Zijn jullie op zoek naar een leuk, voordelig én leerzaam schoolreisje voor basisschoolleerlingen? Kies dan voor een compleet verzorgd schoolreisje naar Volendam en Marken. Wij bieden de leerlingen én begeleiders een onvergetelijk dagje uit. Het schoolreisje is een ideale mix van educatie, ontspanning en plezier!
 
Vertrek vanaf basisschool:
Wij heten jullie van harte welkom in onze comfortabele touringcar. Het is tijd voor de reis naar Volendam. Onderweg genieten de kinderen van een drankje met wat lekkers én er klinkt gezellige muziek. Misschien wel een liedje van Jan Smit of Nick & Simon?

Boottocht Volendam - Marken:
Bij aankomst in Volendam staat onze gids klaar om jullie welkom te heten. Het is tijd voor een prachtige vaartocht over de Gouwzee naar het voormalige eiland Marken. Deze boottocht duurt ongeveer 30 minuten. Hierbij hebben de leerlingen een prachtig uitzicht op de havens van Volendam en Marken.

Puzzeltocht het Geheim van de Zuiderzee deel I:
Puzzeltocht het Geheim van de Zuiderzee is een verrassende puzzeltocht langs de mooiste plekjes van Marken en Volendam. Bij aankomst in de haven van Marken starten de leerlingen met het eerste gedeelte van de puzzeltocht. Met het puzzelboekje wandelen de kinderen in groepjes langs de bezienswaardigheden van het voormalige eiland in de Zuiderzee. Denk hierbij aan de schilderachtige buurtjes met huizen op palen, een typisch Markers vissershuisje en de kleine authentieke haven. Bij elke bezienswaardigheid gaan de leerlingen op zoek naar één of meerdere woorden. Deze woorden schrijven de leerlingen in het boekje op.

Boottocht Marken - Volendam:
De groep vertrekt met de boot van het voormalige eiland Marken terug naar Volendam. Tijdens deze vaartocht genieten de leerlingen van een smakelijke lunch.

Puzzeltocht het Geheim van de Zuiderzee deel II: In de haven van Volendam gaan de leerlingen in dezelfde groepjes op ontdekkingstocht door Volendam. Ze wandelen langs het stolphoevekerkje uit 1658, de visafslag, de klokkenpaal en de kleine vissershuisjes in het Doolhof. Ook hier gaan ze op zoek naar één of meerdere woorden. Om de woorden te vinden moeten de leerlingen goed om zich heen kijken en puzzelen. Als de leerlingen alle woorden op de juiste plaats hebben geschreven, ontdekken ze het Geheim van de Zuiderzee. Welk team heeft als eerste het Geheim ontdekt? Natuurlijk belonen we het winnende team met een passende prijs.

Het is mogelijk om het programma uit te breiden met andere leuke activiteiten in Volendam:
- Foto in Volendams kostuum: Jullie gaan gezellig samen op de foto in Volendams kostuum
- Woltjes Backerij: Deze activiteit start met een leerzame demonstratie stroopwafels bakken
 
Wilt u een Touringcar Bus Huren met Chauffeur? Dat kan!
"Wij bieden uitstekende service en een ruime keuze in TOURINGCARS, voor kleine en grote groepen, DUBBELDEKKERS, VIP VERVOER, MINIBUS en ROLSTOELVERVOER."
bus huren

SERVICE

Tips voor busreizen
Veelgestelde vragen
Reisinformatie
Gevonden voorwerpen
Algemene voorwaarden
Disclaimer & Privacy

BAKKER TRAVEL

Vacatures
Wagenpark
Bakker Travel in de Media
Historie
Kwaliteit en Duurzaamheid

CONTACT

Contactgegevens
Op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan hier in
voor onze nieuwsbrief.
Wilt u ons volgen?
kiwaknv