Veel gestelde vragen over het huren van een touringcar en het reizen per bus

Bakker Travel heeft een uitgebreid en gevarieerd wagenpark. Het aantal zitplaatsen varieert per bus of touringcar van 17 t/m 88 personen. Kijk voor meer informatie op link wagenpark.
Er mogen niet meer mensen vervoerd worden dan dat er zitplaatsen zijn.

In de touringbus is plaats voor maximaal 5 rolstoelen. Er zijn diverse combinaties mogelijk.

In de hop-on-hop off bussen is WiFI aanwezig.

In de meeste bussen is een toilet aanwezig. Koffiezetapparaat en DVD is aanwezig.

Eigenlijk maakt Bakker Travel geen gebruik van bussen, maar alleen van touringcars. Onder een bus verstaan wij een lijndienst bus of openbaar vervoer bus, zonder enige faciliteiten. Een touringcar is een luxere bus voorzien van comfortabele, verstelbare stoelen, toilet, dvd speler en eventueel barfaciliteiten en airconditioning.

Ja, in een rijdende touringcar is het voor alle passagiers verplicht om de veiligheidsgordels te dragen, mits deze in de touringcar aanwezig zijn. Wanneer deze aanwezig zijn is het dragen ervan verplicht en is het verboden om te lopen in een rijdende touringcar, behalve voor een toilet bezoek.

Ja, in de touringcar bent u verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Deze verzekering is geldig als u in de touringcar bent. Zodra u uit bent gestapt is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u veelal (bij ons) een reisverzekering afsluiten.

Op aanvraag is het mogelijk voor catering aan boord. Dit kan bestaan uit de verzorging van de drank maar hapjes en luxe broodjes zijn ook mogelijk. Tijdens dagtochten wordt er veelal onderweg gestopt bij een restaurant voor een versnapering.

Nee, sinds de wijziging in de tabakswet is het strikt verboden om te roken in de touringcar.

Dit is geregeld in het Arbeidstijdenbesluit (‘rijtijdenwet’). Deze is verdeeld tussen werktijd en rijtijd. Onder werktijd wordt alle tijd verstaan, dat een chauffeur aan het werk is inclusief wachttijd, pauzes en rijtijd. Zo wordt bijv. de wachttijd bij een dagtocht, gerekend als werktijd. Rijtijd is de werkelijke tijd dat een chauffeur aan het rijden is. Stilstaan in een file is rijtijd. De rijtijdenwet kent uitzonderingen maar in grote lijnen mag een chauffeur per dag 9 uur rijden en maximaal (incl. rijden) 15 uur werken. Daarna dient er verplicht een periode van 11 uur aaneengesloten rust te zijn. Deze rusttijd mag dan we incidenteel worden ingekort naar 9 uur. Op de site van het IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat) vind u meer informatie over deze wetgeving.

Bakker Travel is een samenwerking aangegaan met Europese verzekeringen. U kunt , wanneer gewenst ,via ons een verzekering afsluiten voor een excursie of meerdaagse reis.

Wanneer u een online boeking bij ons heeft gemaakt krijgt u automatisch een bevestiging per email. Wanneer u bij voorkeur de bevestiging per post ontvangt kunt u dat aangeven bij een telefonische boeking. Heeft u een dagtocht of excursie geboekt bij Hooyberg busreizen ? U ontvangt een week voor de dag van vertrek uw reisbescheiden.

Het is eventueel mogelijk om een zelf mee gebrachte versnapering in de touringcar te nuttigen. Voor uitgebreide lunch en diner wordt door ons gezorgd bij een restaurant onderweg.

Alle in de brochure vermelde dagtochten zijn ook voor complete groepen te boeken en eventueel ook op andere data. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers contact

Heeft u toch nog vragen  dan kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers contact.