Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het museum van kunst en geschiedenis in Nederland.  Naast diverse kinderaudiotours (vanaf 4 jaar), familierondleidingen en speurtochten in het museum, worden op woensdagmiddag en in het weekend (tijdens vakanties dagelijks) leuke workshops gehouden in het Tuinhuis van het museum (voor 6 t/m 12 jaar).

Het Rijksmuseum is het enige museum dat iedere Nederlander kent. Rembrandts belangrijkste werk pronkt in het Rijksmuseum: DE NACHTWACHT.
Het Rijksmuseum laat aan de hand van kunstwerken en -voorwerpen zien hoe de Nederlandse geschiedenis in elkaar zit. Amsterdam was in de Gouden Eeuw de belangrijkste wereldstad. Het Rijksmuseum heeft de eer om veel voorwerpen uit die tijd te tonen, zoals bijzondere sieraden, kasten en schilderijen.

Een museumbezoek met de kinderen?

Het Rijksmuseum organiseert rondleidingen en creatieve workshops. Iedere keer is er weer iets anders te beleven. Zo leer je ‘ijskoude’ schilderijen maken, net als Hendrick Avercamp. Of je laat je fantasie de vrije loop, na het bekijken van een interieur van Jan Steen. 

Familieavontuur Jij & de Gouden Eeuw
In de Teekenschool bevindt zich een theater met geheime kamers…Daar beleef je met al je zintuigen de verhalen van onze voorvaderen uit de Gouden Eeuw. Ga op expeditie naar het ijskoude Nova Zembla. Ontsnap in de boekenkist van Hugo de Groot of kruip in het hoofd van Rembrandt. Prijswinnend programma en de coolste geschiedenisles ooit!

 

Sfeerimpressie