Blankendaal Tuitjenhorn

Blankendaal Tuitjenhorn

Het Blanckendaell Park is een dierentuin met allerlei soorten dieren: van boerderijdieren tot exotische dieren als de pinguïns of de papegaai. Het is een dolle beestenboel in Tuitjenhorn.
Het park heeft ook een museum, waar de bezoeker met een grote collectie antieke landbouwwerktuigen voor even terug gaat in de tijd.

Schoolreis in Tuitjenhorn: Apekooien!
Het is ook mogelijk om jullie schoolreis naar Blankendaal te combineren met een bezoek aan de Holle Bolle Boom. Deze mooie dierentuin ligt op 5 minuten afstand van de ‘Holle Bolle Boom’.
In dierenpark Blankendaal neemt Arie de Ara jullie mee op wereldreis langs de diverse dierensoorten. Apenkooien in Tuitjenhorn betekent dus: Apenstreken uithalen en Apies kijken. 

Apenkooien in Tuitjenhorn
Kamelen zijn dikke maatjes met Hollandse boerderijdieren, pinguïns zijn gek op papegaaien en alpaca’s zijn beste buren met de flamingo’s.
Met een educatieve  speurtocht langs de verschillende apensoorten, vogels, vissen en zoogdieren uit alle windstreken weten jullie zeker dat je niets mist. 

Blankendaell Express
Het treintje, de Blanckendaell Express, rijdt voor Schoolreisjes geheel GRATIS. LET OP! Het is wel van belang dat u het treintje van te voren reserveert!

Niet alleen Arie vliegt, de tijd vliegt ook
Op het park staat ook een museum, met een prachtige collectie oude landbouwwerktuigen, ooit verzameld door tuinder. Behalve landbouwwerktuigen horen ook een complete washoek met wastobbe en dergelijke tot de vaste collectie, een bedstede, kleding, een smidse, schoolspullen, keukengerei, timmermansgereedschap, een compleet ingerichte huiskamer en nog veel meer.
In iedere hoek van het museum staat een computer met talloze fotobestanden van alle dorpen uit de gemeente, die door de bezoeker zelf te bedienen is.
Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet, vraag ernaar bij de suppoosten!

U combineert met dit schoolreisje het educatieve en informatieve dierenpark met heerlijk klimmen,springen en klauteren in speeltuin ‘Holle Bolle Boom’.

Dit schoolreisje staat garant voor een super leuk schoolreisje. De kinderen komen thuis met de mooiste verhalen en avonturen!

 

Sfeerimpressie