Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell

Geniet van bijzondere dieren en prachtige natuur op Landgoed Hoenderdaell! Het dierenpark bevindt zich in een uitgestrekt natuurpark en dieren hebben er alle ruimte.
In het bos verschuilt een roedel euro-wolven zich, vind je bruine beren en voer je ringstaartmaki’s. Iets verderop sta je plots oog in oog met exotische vogels in vele kleuren.

DAGJE WEG MET DE KINDEREN?
Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren opgevangen uit Bulgarije, vrijlopende ringstaartmaki’s op het apeneiland en damhertjes die dartelen door het bos? Je vindt het allemaal op Landgoed Hoenderdaell, een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland.

Van kinderboerderij tot roofvogelshow en van jungle tot weidse vlaktes met rondspringende kangoeroes: kom langs en beleef zelf hoe mooi de natuur kan zijn! De dierenverblijven in het dierenpark van Landgoed Hoenderdaell staan temidden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Paden leiden door het bos, via uitgestrekte velden en langs het water. Tijdens een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell maak je ook kennis met dieren die zomaar vrij door het dierenpark lopen. Zo zou je zomaar oog in oog kunnen staan met een emoe, fazant of een van de ronddartelende hertjes.

Dieren voeren
Durf jij de verzorger te helpen? Met gekke sprongen en capriolen komen ze eraan… iedere dag om 14:00 uur mag je helpen bij het voeren van de ringstaartmaki’s!

Roofvogelshow
Kijk uit daar scheert een ontzagwekkende roofvogel boven je hoofd!
Twee keer per dag wordt er een roofvogelshow gegeven. De valkenier laat op een onvergetelijke manier kennismaken met meer dan vijftien roofvogels. Wil je de imposante zeearend van dichtbij bewonderen? Zoek een zitplaats en kijk hoe de meest bijzondere roofvogels af en aan vliegen tijdens een demonstratie.

Loop ook even langs in het centrum van Stichting Leeuw voor een ontmoeting met de meest imposante bewoners van Landgoed Hoenderdaell: leeuwen en tijgers! Door gaten in het hek bekijk je tijgers in hun natuurlijke habitat en in het opvangcomplex leer je meer over het werk van Stichting Leeuw.

Ontdekkingstocht langs dieren bij Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna zorgt voor een fantastisch schoolreisje. 

 

Sfeerimpressie