Zee aquarium Bergen

Ontmoet zeebewoners uit alle wereldzeeën! In het Zee Aquarium zijn maar liefst 44 aquaria te bewonderen. Ook is hier de grootste schelpenverzameling van heel Nederland te vinden. Spannend is de roggenbak, waar je zelf roggen mag aaien!
Wie durft?

In Zee Aquarium Bergen aan Zee kun je maar liefst 44 aquaria met bewoners uit alle wereldzeeën bewonderen.
Verder is er een omvangrijke schelpenverzameling en een 14 meter lang skelet van een potvis te zien. Voor kinderen en volwassenen is dit een boeiend en leerzaam uitstapje. Hier krijg je een verrassend beeld van de wereld onder water.
De opzet met open bassins en grote glazen wanden maken de onderwaterwereld heel toegankelijk.

Het water

Het water in de aquaria is natuurlijk erg belangrijk voor de vissen die er in leven. Maar zeewater is toch weer even wat anders dan water met zout. Dus wordt het verse zeewater ook echt uit de zee gehaald. Dat gebeurt met behulp van tankwagens die het zeewater uit Zeeland aanvoeren en door middel van pompen die het water uit de Noordzee (vlak voor de deur) halen. 

De bewoners

De aquaria tellen duizenden bewoners onderverdeeld in ruim 230 soorten Daarbij moeten we dan denken aan verschillende levensvormen: bijvoorbeeld inktvissen, kreeften, krabben, haringen, roggen, haaien, piranha’s, anemonen, maar ook eencelligen, plankton en kril die als voedsel voor de andere vissen dienen.


Schelpenverzameling

In het Zee Aquarium Bergen aan Zee vindt u de grootste schelpenverzameling van Nederland. Ruim 7000 exemplaren zijn uitgestald in 42 vitrines. Het varieert van miniscule schelpjes tot de reusachtige doopvondschelp, waar met gemak een baby in zou passen.

Na afloop nog even lekker uitrazen op het strand??

 

Sfeerimpressie